Blogia
Comitè de Suport al MST de Barcelona

Criminalització de la lluita per la terra. Crida de Suport.

Criminalització de la lluita per la terra. Crida de Suport.

Benvolguts/des amics/gues,

Durant mesos, en el Congres de Brasil una Comissió Parlamentària (CPMI), ha estat estudiant i investigant sobre el problema de la TERRA a Brasil.

Aquesta CPMI, ha estat coordinada pel diputat d’esquerres Joao Alfredo , i en el seu informe final es proposàven una serie de mesures per tal de portar a terme una veritable REFORMA AGRARIA, com eina funamental per evitar la VIOLENCIA EN EL CAMP entre altres coses.

Sorprenentment, en el moment la votació el diputat de dretes i representant dels terratinenets Lupion, va presenatr un contra informe en el que proposa que les OCUPACIONS DE TERRA SIGUIN DECLARADES COM ACCIONS I CRIMS TERRORISTES.
Aquesta ultima i indignant proposta es la que va guanyar i de moment es la que es presentarà al Congrés per a ser votada.
Per aixo, us demanem que feu arribar als parlamentaris i autoritats el vostre rebuig. Tan o podeu fer a nivell individual com entitat.

Us adjuntem model de carta en català i portuguès.
Us agrairem que ens feu arribar copia de la vostra adhessió a mstbcn@pangea.org per tal de poder fer arribar també una copia al Consulat de Brasil a Barcelona.

Cordialmet
COMITÉ DE SUPORT AL MST
BARCELONA

MODEL DE CARTA

CATALÀ

Volem expressar la nostra gran preocupació per l´aprovació, el dia 29 de novembre, de l´informe final de la CPMI de la Terra.

La CPMI va rebutjar l´informe final presentat pel relator João Alfredo, on es declarava que la responsabilitat de la violència al camp es devia a la falta d´aplicació de la Reforma Agrària, i va aprovar un informe substitutori presentat pel Diputat Lupion (portaveu del grup parlamentari ruralista i històricament vinculat al “grilatge” de terres a l´estat de Paraná) com diu la Comissió Pastoral de la Terra del Brasil en la nota del dia 30 de novembre.

El contra-informe del diputat Lupion presenta les víctimes de la violència al camp com a responsables d´aquesta violència i qualifica les ocupacions de terres - que al Brasil són una forma de lluita social que exigeix l´acompliment de la Constitució Brasilera i la implantació d´un país més democràtic - com a crim execrable i acte terrorista.

La Comissió, amb l´aprovació d´aquest informe, desconeix que la Constitució, a més de garantir el lliure exercici reivindicatiu com a propi d´un règim democràtic, estableix en el seu article cinquè que les terres improductives poden ser expropiades amb finalitats de reforma agrària.

L´aprovació de l´informe es produí el mateix dia que un treballador rural, Jaelson Melquíades, fou assassinat a Alagoas. La CPT comptabilitza, en aquest any 2005 , 36 assassinats de treballadors rurals o de persones que els donen suport i 170 persones que viuen sota amenaça de mort.

L´aprovació de l´informe de Lupion consagra la pràctica de la violència de qui històricament es considera amo i senyor de les terres i de la vida i els fa exempts de qualsevol responsabilitat.

Confiem que el parlament brasiler sabrà reconèixer el paper profundament democràtic d´aquells que lluiten per la reforma agrària i que n´afavorirà la seva realització de manera que es valori el sacrifici de centenars de persones que, com la Germana Dorothy
Stang, donaren la vida per aquest objectiu. Anomenar terroristes aquells que lluiten per la reforma agrària significa aniquilar una vegada més els 1.349 morts dels darrers
vint anys i premiar els assassins, que ja gaudeixen d´una impunitat quasi absoluta.

Assunto: CPMI da TERRA

PORTUGUES

Senhor,
Queremos expressar a nossa forte preocupação diante da aprovação no dia 29 de novembro do relatório final da CPMI da Terra.

A CPMI rejeitou o relatório final apresentado pelo relator João Alfredo que denunciava a falta da Reforma agrária como responsável pela violência no campo e aprovou o relatório substitutivo, apresentado pelo Deputado Lupion, porta-voz dos ruralistas e historicamente ligado à grilagem de terras no Paraná - como diz a Comissão Pastoral da Terra do Brasil na Nota do dia 30 de novembro.

O relatório do deputado Lupion apresenta as vítimas da violência no campo como responsáveis pela mesma e qualifica as ocupações de terra, que representam no Brasil uma forma de luta social que exige a atuação da Constituição Brasileira e a implementação de um país mais democrático, como crime hediondo e ato terrorista.

A Comissão, com a aprovação deste relatório, desconhece que a Constituição, além de garantir o livre exercício reivindicatório como parte do regime democrático, em seu artigo V estabelece que as terras improdutivas devem ser desapropriadas para fins de reforma agrária.

A aprovação do relatório aconteceu no mesmo dia em que mais um trabalhador rural, Jaelson Melquíades foi assassinado em Alagoas. A CPT fala de 36 assassinatos de trabalhadores rurais ou de pessoas que os apoiam, somente neste ano, e de 170 pessoas que vivem sob ameaças de morte.

A aprovação do relatório de Lupion consagra a prática da violência de quem historicamente se considera dono e senhor das terras e da vida e os isenta de qualquer responsabilidade.

Temos confiança que o parlamento saberá reconhecer o papel profundamente democrático daqueles que lutam pela reforma agrária e que favoreça a sua realização de modo a valorizar o sacrifício de centenas de pessoas que, como Irmã Dorothy Stang, deram a vida por este objetivo.

Chamar de terroristas aqueles que lutam pela reforma agrária significa aniquilar mais uma vez os 1.349 mortos dos últimos vinte anos e premiar os assassinos, que já gozam de uma impunidade quase que absoluta.

Atenciosamente,

ADRECES

(IMPORTANT. Millor que envieu els missatges d’un en un)

Alvaro Dias - Presidente CPMI
dep.alvarodias@camara.gov.br

Presidente da Camera do Brasil Aldo Rebelo (PcdoB Sao Paulo)
dep.aldorebelo@camara.gov.br

Presidente do Senado do Brasil Renan Calheiros (PMDB Alagoas)
renan.calheiros@senador.gov.br

Abelardo Lupion (PFL)
dep.abelardolupion@camara.gov.br

Joao Alfredo (PSOL)
dep.joaoalfredo@camara.gov.br

També o podeu enviar a LIDERES DOS PARTIDOS

JOSÉ WILSON SANTIAGO
dep.wilsonsantiago@camara.gov.br

HENRIQUE FONTANA JÚNIOR
dep.henriquefontana@camara.gov.br

RODRIGO FELINTO IBARRA EPITÁCIO MAIA
dep.rodrigomaia@camara.gov.br

ALBERTO GOLDMAN
dep.albertogoldman@camara.gov.br

JOSÉ MOHAMED JANENE
dep.josejanene@camara.gov.br

JOSÉ MÚCIO MONTEIRO FILHO
dep.josemuciomonteiro@camara.gov.br

SANDRO ANTÔNIO SCODRO
dep.sandromabel@camara.gov.br

JOSÉ RENATO CASAGRANDE
dep.renatocasagrande@camara.gov.br

SEVERIANO ALVES DE SOUZA
dep.severianoalves@camara.gov.br

DIMAS EDUARDO RAMALHO
dep.dimasramalho@camara.gov.br

RENILDO VASCONCELOS CALHEIROS
dep.renildocalheiros@camara.gov.br

JOSÉ SARNEY FILHO
dep.sarneyfilho@camara.gov.br

LUCIANA KREBS GENRO
dep.lucianagenro@camara.gov.br

AMARILDO MARTINS DA SILVA
dep.pastoramarildo@camara.gov.br

ARLINDO CHIGNALIA JÚNIOR
dep.arlindochinaglia@camara.gov.br

JOSÉ CARLOS ALELUIA COSTA
dep.josecarlosaleluia@camara.gov.br

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM

La foto és del Arxiu del MST (http://www.mst.org.br/multimidia/gfotos/violencia/violenindice.htm)

Per més informació: http://www.mst.org.br i http://www.joaoalfredo.org.br

0 comentarios